financie - ilustracny obrazokfinancie - ilustracny obrazok

Peter Pellegrini chcel silný štát. Pri črtajúcej sa novej vláde, plnej populistov, by musel byť Houdini, aby to vedel dodržať. Smutné je, že už pri kampani si toho bol vedomý. Naopak, Robert Fico nemieni ani šetriť, ale naopak ďalej rozdávať bez ohľadu na kondíciu verejných financií.

Robert Fico avšak bude prvýkrát vládnuť s „prázdnou kasou“. A to bude preňho problém. Každý jeden z nás prispeje na fungovanie štátu ročne sumou 9.123 €. To je prepočet na jedného občana (t.j. vrátane detí, študentov a dôchodcov).

 

Aká je teda realita?

Koľko teda zaplatia v priemere tí, ktorí sú v produktívnom veku? To radšej ani nevedieť…

A koľko budeme platiť za dve najvyššie položky, keďže nám mladí idú do zahraničia a populácia nám starne? Výrazne viac. A tu stále niekto omieľa potrebu silného štátu … Lebo len ten sa dokáže postarať o svojich občanov, najmä o dôchodcov. A kto na ten silný štát vlastne zarobí, keďže motivácia pracovať sa za týchto podmienok ľuďom úplne vytratí? Už dnes sa čistý príjem zamestnanca rovná skoro 50% jeho celkovej ceny práce. To je presný opak motivácie žiť tu a platiť dane🤦🤔. Tak dúfajme, že nová vláda to lusknutím prsta vyrieši. Mať aj silný štát, aj znížiť odvody a dane a zároveň zvýšiť dôchodky. A bude tu raj na Zemi …😆

Iba žeby nie.

 

Autor komentára: Jaroslav Petík

 

Od Milan Dvorský

Blogger, ITčkár, otec, osobný vodič.

Pridaj komentár