V poslednej dobe veľmi často omieľaná fráza, hoci sa reálne nemusí zakladať na pravde. I keď očkovaní majú menej povinností, testujú sa tiež.

Dnešné zamyslenie vzniklo ako reakcia na primitívne obvinenie , ktoré riekol najväčší cenzor a klamár slovenského internetu, ktorý obvinil poradcu od Matoviča, že ohrozil ich Lacka Kamenického covidom.

Áno, je pravdou, že poradca ministra Matoviča bol v sobotu pozitívne testovaný PCR testom na C19 a aj to, že bol očkovaný. Po zistení, že je C19 pozitív šiel ihneď do karantény.

Ďaľší príklad je z môjho prostredia. Pracujem v jednej slovenskej IT spoločnosti, kde zo zhruba tisícky zamestnancov na SVK je cca 900 plne zaočkovaných. Aktuálne sa zúčastňujeme akcií rôzneho typu – oficiálne, pracovné i nepracovné. A z nariadenia firmy sa musíme pred učasťou na stretnutí povinne otestovať. Týždenne minimálne 250 ľudí. A hovoríme len o jednej firme. Mám vedomosť o tom, že je to vo viacero vačších firmách.

Plus, mínus, krát, deleno

Aktuálne čísla hovoria, že denný priemer je cca 10.000 testov. Ak si vezmeme, že firiem, ako je tá, kde pracujem je aspoň 20, tak nám to týždenne robí cca 5.000 testov OČKOVANÝCH ľudí. A to naozaj hovoríme o malom počte takýchto ľudí. Je preto dôvod sa domnievať, že podiel očkovaných medzi testovanými bude ďaleko vyšší.

Čo to znamená?

Že v štatistikách o vykonaných testoch figuruje aj vysoký počet plne zaočkovaných. Čiže sa nedá povedať, že štatistiky sú skreslené. Pretože mnoho ľudí i spoločností je ohľaduplných aj zodpovedných. Krik, hluk a násilie šíria hlavne populisti a neočkovaní ľudia. Riešenia však nepriniesli žiadne, pomôcť na covidovom oddelení odmietajú.

A čo vy?

Budem rád ak sa v komentároch podelíte, či aj vo vašej spoločnosti sa musia očkovaní testovať.

Od Milan Dvorský

Blogger, ITčkár, otec, osobný vodič.

Jedna myšlienka na článok “Očkovaní sa netestujú a šíria nákazu!”

Pridaj komentár